hozzávalók 4 főre 6 szelet tarja 15 dkg szalonna 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ü lecsó őrölt pirospaprika bors, csipet só 1 cs tarhonya
elkészítés
A hússzeleteket kicsit ki kloffoljuk, sózzuk, borsozzuk és a szalonna zsírjában enyhén pirosra sütjük.
Ugyanebben a zsírban megpirítjuk a cikkekre vágott hagymát,
beletesszük a lecsót, kicsit sózzuk, csipet cukorral megszórjuk,
összekeverjük és főzzük. Amikor összefőtt, a hússzeletekre halmozzuk és takarékon főzzük a saját levében, amíg a hús megpuhul. A tarhonyát szokásos módon elkészítjük.
(férfiaknak tarhonya készítése .a csomag tarhonyát 250 gr olajon vagy
zsíron megpirítjuk,mikor kész kb dupla annyi vizet öntünk rá mint amikor
elfedi a tetejét.Nem kavargatjuk mikor le főlt a víz lekapcsoljuk a
gázt és konyharuhával letakarjuk és hagyjuk párolódni kb 10
percig)Kedves Krisztián kb egy kávés kanál só kell a tarhonyára.