Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg hideg, kemény margarin
- 30 dkg liszt
- 2 ek 20 %-os tejföl
- csipet só
Krém:
- 1 csomag tutti-frutti, vagy puncsízű pudingpor
- 3 dl tej
- 7 dkg vaj
- 15 dkg krémsajt
- 4-5 ek cukor
- 15 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítése:
Lapos, téglalap alakúra formázzuk a tésztát, amit robotgéppel dolgozunk össze, mert így a kéz melege nem érinti, majd becsomagolva hűtőbe tesszük jó pár órára, de még jobb, ha előző nap készíthetjük el. A tésztát késsel elfelezzük, lisztezett deszkán kinyújtjuk mind a két felét 30×40 cm-re, majd a hosszabb oldalán késsel felvágjuk 2 cm széles csíkokra.
A tésztacsíkot hengerre felcsavarjuk a csíkokat úgy, hogy tészta szélek kissé takarják egymást.
Tepsibe helyezzük, és 200-210 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a tepsit, még melegen leszedjük a rolókat a hengerről. Hagyjuk kihűlni őket.
A pudingport egy kisebb lábosba tesszük, hozzáadunk 4-5 evőkanál kristálycukrot, majd lassan felöntjük 3 dl tejjel, közben csomómentesre keverve. Felfőzzük a szokott módon, amikor kész, levesszük a tűzről és belekeverünk 7 dkg vajat. Addig keverjük, míg egynemű krémet kapunk. Lehűtjük jó hidegre, majd a sajtkrémet is lazán hozzákeverjük.
Habzsák segítségével megtöltjük a rolókat. Olvasztott csokoládéval díszíthetjük úgy, hogy vagy csíkozzuk a tetejét, vagy a két végét csokiba mártjuk.