Péntek, 2024-04-26, 3:41 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Leveles sajtos pogácsa
2016-10-02, 5:58 PM

 


Hozzávalók:

    50 dkg liszt
    35 dkg vaj
    3 dkg élesztő
    1 tk só
    1 dl tejföl
    20 dkg reszelt sajt

A pogácsák lekenéséhez:

    1 db felvert tojás
    szezámmag
    kömény

Elkészítése:

A lisztet 10 dkg vajjal, a sóval, a tejföllel és az összemorzsolt élesztővel összegyúrjuk, majd 1 órán át kelesztjük meleg helyen, konyharuhával letakarva.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára tesszük, majd kinyújtjuk és 25 dkg puha vajjal lekenjük. Összehajtogatjuk háromszor és újból kinyújtjuk.  Megszórjuk reszelt sajttal, majd újból összehajtogatjuk, mintha hájas tésztát készítenénk.

A hajtogatást még háromszor végezzük el, fél óránként ismételve. Két hajtogatás között hideg helyen pihentetjük a tésztát.

Végül a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk magokkal, vagy sajttal és 220 fokra melegített sütőben, kivajazott tepsiben megsütjük.  A sütés 220 fokon kezdjük, majd 10 perc elteltével 180 fokon fejezzük be.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 403 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés