Hozzávalók:
6 tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
1 dl étolaj
A krémhez:
4 evőkanál tejföl
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
50 dkg túró
50 dkg magozott meggy
kis fahéj
1 kanál cukor
A tetejére:
2 cs. puncs puding
7 dl szénsavas meggyes üdítő
4 evő kanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Végül lassan belecsorgatjuk az olajat és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük., elsimítjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. A krémet, a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A meggyet összekeverjük a fahéjjal, és a kanál cukorral, majd a túrós krém tetejére szórjuk. (friss meggy hiányában befőttből is elkészíthetjük)
A meggyes zseléhez,az üdítőből, a cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük. Ha langyosra hűlt, a sütemény tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Kockákra vágva kínáljuk.
|