Péntek, 2024-04-26, 1:49 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Meggyes-kekszes
2016-07-01, 0:11 AM

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg magozott meggy
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg búzadara
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 9 dl víz
  • háztartási keksz
  • A csokimázhoz:
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés

Elkészítés: A magozott meggyet a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal felforralom, majd pár percig főzöm. Majd hozzáadva a búzadarát állandó kevergetés mellett sűrűre főzőm.

Egy tepsi alját kirakom a keksszel, majd ráöntöm a forró meggyes krémet. A tetejére ismét keksz kerül.

A csokimázhoz a tejszínt felmelegítem, beletördelem a csokit, és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Ezt a csokis krémet ráöntöm a tetejére, és hűtőbe rakom néhány órára, majd felkockázva tálalom.

 

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 355 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés