- Hozzávalók:
- 60 dkg magozott meggy
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg búzadara
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 9 dl víz
- háztartási keksz
- A csokimázhoz:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg étcsoki
Elkészítés
Elkészítés: A magozott meggyet a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal felforralom, majd pár percig főzöm. Majd hozzáadva a búzadarát állandó kevergetés mellett sűrűre főzőm.
Egy tepsi alját kirakom a keksszel, majd ráöntöm a forró meggyes krémet. A tetejére ismét keksz kerül.
A csokimázhoz a tejszínt felmelegítem, beletördelem a csokit, és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Ezt a csokis krémet ráöntöm a tetejére, és hűtőbe rakom néhány órára, majd felkockázva tálalom.