Hozzávalók egy nagy rúdhoz:
3 csomag
gesztenyemassza (75 dkg),
2 ek narancslé (vagy narancslikőr),
1+1 dl
narancslé és tej,
2 púpos ek rizsliszt (sima liszt is lehet, akkor csapott ek is elég),
2 ek gyümölcscukor (vagy cukor),
5 dkg vaj, 1 narancs,
12 dkg tejcsokoládés tortabevonó,
6 dkg vaj, kandírozott citrus darabok
A gesztenyemasszát olvasszuk ki, majd 2 ek narancslével gyúrjuk át. A tejet a narancslével és a liszttel főzzük besamelesre. Édesítsük, majd még melegen keverjük bele a vajat A sárga krémet hűtőben hűtsük ki. Töltés: A gesztenyét egy folpackon nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságú téglalappá. Erre kenjük rá a narancsos krémet. A plusz egy narancs húsát vágjuk kis kockákra, és szórjuk rá a krémre.
A folpack segítségével tekerjük fel, majd tegyük fagyasztóba egy vagy másfél órára. A tejcsokis bevonót gőz felett olvasszuk fel. Hűtsük le, majd még egyszer olvasszuk fel, és keverjük bele a vajat. Még azon melegében kenjük rá a gesztenye tekercsre, és a tetejét szórjuk meg kandírozott citrushéjakkal.
|