Péntek, 2024-04-26, 12:48 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Narancsos gesztenyetekercs
2013-11-25, 8:19 AM

Hozzávalók egy nagy rúdhoz:

3 csomag gesztenyemassza (75 dkg),

2 ek narancslé (vagy narancslikőr),

1+1 dl narancslé és tej,

2 púpos ek rizsliszt (sima liszt is lehet, akkor csapott ek is elég),

2 ek gyümölcscukor (vagy cukor),

5 dkg vaj, 1 narancs,

12 dkg tejcsokoládés tortabevonó,

6 dkg vaj, kandírozott citrus darabok

Narancsos gesztenyetekercs-recept

A gesztenyemasszát olvasszuk ki, majd 2 ek narancslével gyúrjuk át.
A tejet a narancslével és a liszttel főzzük besamelesre.
Édesítsük, majd még melegen keverjük bele a vajat
A sárga krémet hűtőben hűtsük ki.
Töltés: A gesztenyét egy folpackon nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságú téglalappá.
Erre kenjük rá a narancsos krémet.
A plusz egy narancs húsát vágjuk kis kockákra, és szórjuk rá a krémre.

A folpack segítségével tekerjük fel, majd tegyük fagyasztóba egy vagy másfél órára.
A tejcsokis bevonót gőz felett olvasszuk fel.
Hűtsük le, majd még egyszer olvasszuk fel, és keverjük bele a vajat.
Még azon melegében kenjük rá a gesztenye tekercsre, és a tetejét szórjuk meg kandírozott citrushéjakkal.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 590 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés