Narancsos Túrószelet - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:50 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Narancsos Túrószelet
2011-08-18, 1:29 AM


Hozzávalók:


    (10 szelethez)
    a tésztához:
    3 tojás
    3 evőkanál porcukor
    3 evőkanál finomliszt
    1/3 csomag sütőpor
    evőkanál cukor nélküli kakaópor
    0,5 dl olaj
    a krémhez:
    25 dkg tehéntúró
    15 dkg porcukor
    20 dkg ráma
    1 citrom reszelt héja
    néhány csepp citromlé
   
a mázhoz:


    4 dl szénsavas narancsízű üditőital
    1 csomag vaníliás pudingpor
    1 dl cukor
   
a díszítéshez:

  
    2 narancs

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral elvegyítjük, és a cukros tojáshoz adjuk. Az olajat ráöntjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Közepes méretű, kb. 35 x 25 centis, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk - az is jó, ha kivajazzuk, liszttel behintjük - és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 18-20 percig sütjük. A krémhez a túrót áttörjük. A porcukrot a puha margarinnal habosra keverjük, a túrót hozzáadjuk. citromhéjjal és a citromlével ízesítjük. A kisült, kihűlt tésztára simítjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz az üdítő felét, a pudingport és a cukrot összekeverjük. A maradék üdítővel együtt lábasba töltjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl - ezalatt a tortát felszeletelt naranccsal díszítjük -, végül a tortára kenjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 219 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés