1 konyhakész nyúl nemesebb
részei ( a többi nagyon finom levesnek), 3 féle bors ( fokhagymás,
citrombors, rózsabors - amiért ezúton is köszönet) keveréke, só,
baconszalonna ( egy nagyobb csomag). A nyúl részeit bedörzsöljük a
borskeverékkel ( amihez hozzákeverjük a sót is), majd egyenként bacon
szeletekbe csavarjuk. Elrendezzük a tepsiben, majd egy fél pohárnyi
vizet öntünk alá, melléteszünk pár fej új fokhagymát és alufóliával
lefedve a sütőben 150 fokon lassan sütjük. Amikor megpuhult, akkor
levesszük róla az alufóliát és 200 fokon megpirítjuk. Köretként petrezselymes burgonyát készítettem mellé, és vargányamártást. Vargányamártás: egy kisebb faj hagymát
hirtelen megpirítunk, egy kevés friss kakukkfűvel ( de jó a szárított
is), majd egy pici konyakkal flambirozzuk. Ezt követően felöntjük 2 dl
víz és 2 dl fehérbor keverékével. Kb 20 percig beforraljuk, majd
botmixerrel pépesítjük. A vargányagombaport ( én most ezzel készítettem,
de lehet friss gombából is) vajon megpirítjuk, meghintjük liszttel és
felöntjük a besűrített alaplével. Tejszínnel selymesítjük.