Hozzávalók:
25dk tollhegy, penne tészta
10dk parmezán sajt
1cs mozzarella sajt
30dk húsos paradicsom
1 gerezd fokhagyma
fél csokor bazsalikom
20dk tejszín
15dk tejföl
cukor
pici só, bors.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát sós vízben kb 10 perc alatt megfőzzük. Közben a paradicsomot vékonyan felkarikázzuk. A félkemény sajtot finomra reszeljük, a lecsöpögtetett mozzarellát felszeleteljük.A fokhagymát apróra kockázzuk. A tejszínt a tejföllel, a felaprított fokhagymával és a bazsalikommal összekeverjük, majd csipetnyi sóval, borssal ízesítjük. A tésztát, a paradicsomot és a mozzarellát tűzálló tálba rétegezzük. A tejszínes mártással leöntjük, a tetejét a reszelt sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, 175 fokon kb 20 percig sütjük.
|