Vasárnap, 2024-11-24, 1:57 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Pásztorpite
2012-03-08, 8:06 AM


Pásztorpite

* 6 db mogyoróhagyma (vagy lilahagyma)
* 1 sárgarépa
* 50 g vaj
* 2-3 babérlevél
* kakukkfű
* frissen őrölt bors
* só
* 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés)
* 1-2 ek paradicsomsűrítmény
* 0,5 l csirke alap lé
* 25 dkg zöldborsó

A tetejére:
* 50 dkg burgonya
* 1 dl tej
* 12 dkg vaj
* 2 tojássárgája

1. A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
2. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük.
4. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
5. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.
6. A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.
7. 190 fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
8. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 857 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés