Pásztorpite * 6 db mogyoróhagyma
(vagy lilahagyma)
* 1 sárgarépa
* 50 g vaj
* 2-3 babérlevél
* kakukkfű
* frissen őrölt bors
* só
* 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés)
* 1-2 ek paradicsomsűrítmény
* 0,5 l csirke alap lé
* 25 dkg zöldborsó
A tetejére:
* 50 dkg burgonya
* 1 dl tej
* 12 dkg vaj
* 2 tojássárgája
1. A hagymát és a sárgarépát kis kockákra
vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet,
kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
2. Hozzáadjuk a darált húst, a
paradicsompürét, az egészet jól átsütjük,
sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás
sűrűségűre főzzük.
4. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt
még öt percet pároljuk.
5. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét
készítünk belőle.
6. A húsos mártást egy hőálló tálba
átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van,
nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk
a tetejét.
7. 190 fokra előmelegített sütőben arany
barnára sütjük.
8. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni,
úgy szebben lehet tálalni.