Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- kb 1,5 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 2 dkg élesztő
- 1 csapott teáskanál só
- pizzafűszer tetszés szerint
Feltét:
- 10 dkg főtt sonkacsíkok
- 3 db csípős kosszarvú paprika
- 2 db koktélparadicsom
- 1 szál újhagyma
- 1 ek olivaolaj
- 10 dkg reszelt sajt
- pizzakrém
Elkészítése:
0,5 dl tejet langyosra melegítjük, majd egy kevés cukrot adunk hozzá és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Ha az élesztő felfutott, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval, az olajjal, a pizzafűszerrel, az oreganoval és a maradék tejjel.
Jól összegyúrjuk és legalább fél órán át, langyos helyen kelesztjük.
Kinyújtjuk, majd kétfelé vágjuk és hosszú lepényeket formázunk belőle.
Megkenjük pizzakrémmel, rátesszük a sonkacsíkokat, a felkockázott paradicsomot, a hosszúkásra vágott paprikát és az újhagymát. Végül csurgatunk rá egy kevés olívát és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben 15 percig sütjük.