Hozzávalók
Tésztához - 3 x fehér réteg (mennyiség rétegenként, tehát 12 tojás)
4 db tojás
4 ev. kanál kristálycukor
4 ev. kanál langyos víz
4 ev. kanál rétesliszt
1 kv. kanál sütőpor
Tésztához - 2 x rózsaszín réteg (mennyiség rétegenként, tehát 8 tojás)
4 db tojás
4 ev. kanál kristálycukor
4 ev. kanál langyos víz
4 ev. kanál rétesliszt
1 kv. kanál sütőpor
piros vagy rózsaszín ételfesték
Puncs:
500 ml víz
500 g kristálycukor
3 db citrom leve
2 kv. kanál puncsaroma
1 db narancs leve
Továbbá szükség lesz:
Dr.Oetker puncs cukormáz
sárgabarack lekvár
Elkészítés menete
A cukrot a tojással habbá verjük, hozzáadjuk a vizet, lisztet és a sütőport. A rózsaszín tésztánál a tojáshoz és a cukorhoz hozzáadjuk az ételfestéket, habbá verjük, és ezután kerül bele a többi hozzávaló. Mindegyik tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük (3 fehér és 2 rózsaszín réteg).
Puncs: a hozzávalókat egy edénybe tesszük és összefőzzük.
Puncsos máz: a használati utasítás szerint elkészítjük a puncsos mázt.
Kezdhetjük a rétegezést: az alsó fehér tésztalapot lekvárral megkenjük, és erre tesszük rá a rózsaszín tésztalapot, a tetejét pedig a punccsal meglocsoljuk. A következő fehér tésztalapot ismét megkenjük lekvárral, és a lekváros felével lefelé rárakjuk a rózsaszín puncsos tésztalapra. Újabb réteg lekvár következik, majd erre tesszük rá a második rózsaszín tésztalapot. Ezt is meglocsoljuk a punccsal, és rátesszük az utolsó, lekvárral megkent fehér tésztalapot.
A sütemény tetejére egy nehezékkel teli tepsit rakunk. Ez lehet akár dobozos tej, akár könyvek, valami, ami a rétegeket lelapítja. A süteményt tetején legalább 4 órát hagyjuk a nehezéket. Ezután a sütemény tetejét megkenjük a puncsos mázzal, és megvárjuk, míg megköt. Végül a süteményt felkockázzuk, és tálaljuk.
|