Sajtkrémleves
Hozzávalók:
- 25 dkg sajt ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha két-, háromféle sajtot is használsz
- 1 evőkanál liszt
- 1 csipet szerecsendió
- 1 liter alaplé/két leveskocka 1 liter vízben felfőzve
- 2 dl tejszín
- frissen őrölt bors
- 8 dkg vaj
Elkészítés ideje:
20 perc
Elkészítés menete:
A sajtokat kockázd fel, nagyjából egységes méretű darabokra, majd tedd őket félre. Ha nem alapléből készíted, akkor a leveskockát főzd fel a vízzel. Végy elő egy megfelelő lábast és olvaszd fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd meg és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet.
|