Sajt leves - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:51 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Sajt leves
2016-06-25, 10:17 AM

 

Sajtkrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg sajt ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha két-, háromféle sajtot is használsz
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 liter alaplé/két leveskocka 1 liter vízben felfőzve
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 8 dkg vaj

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

A sajtokat kockázd fel, nagyjából egységes méretű darabokra, majd tedd őket félre. Ha nem alapléből készíted, akkor a leveskockát főzd fel a vízzel. Végy elő egy megfelelő lábast és olvaszd fel benne a vajat, majd nagyon enyhén pirítsd meg rajta a lisztet. Ezután add hozzá a sajtokat, fűszerezd meg és öntsd fel először egy deci alaplével, majd ha elolvadtak a sajtok, egy botmixerrel dolgozd homogén masszává az egészet.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 23 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés