Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini (reszelve mérve kb 60 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma)
- 1 nagyobb tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 3-4 ek zsemlemorzsa
Panírozáshoz:
- 3 ek liszt
- 1 nagyobb tojás
- 4-5 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (15 db lett belőle.)
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst.
Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
|