Péntek, 2024-04-26, 6:54 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Sajtos cukkinilepénykék
2016-07-01, 8:55 AM

Hozzávalók:

  1. 2 közepes, zsenge cukkini (reszelve mérve kb. 40 dkg)
  2. 1 csapott kk só
  3. 2 közepes tojás
  4. 2 púpos ek liszt
  5. 10 dkg trappista sajt
  6. 1 tk házi fokhagymakrém
  7. 1 nagy csipet őrölt bors
  8. 3-4 ek olaj

 

Elkészítése:

A megtisztított cukkinikat a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Ha nem kedveljük, az apró magvas közepét eltávolíthatjuk. Megszórjuk sóval, és kb. 15 percre félretesszük.

Ezután kicsavarjuk, és fűszerezzük a borssal, fokhagymakrémmel. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, és belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.

Egy serpenyőben kb. 3 evőkanál olajat forrósítunk. Veszünk a kezünkbe egy nagyobb fasírtgolyónyi adagot, és ellapogatjuk. A forró olajba fektetjük, és pár perc alatt, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat. Konyhai papírtörlőre rakjuk, és hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

Melegen, azonnal kínáljuk.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 346 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés