Hozzávalók:
- 2 közepes, zsenge cukkini (reszelve mérve kb. 40 dkg)
- 1 csapott kk só
- 2 közepes tojás
- 2 púpos ek liszt
- 10 dkg trappista sajt
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A megtisztított cukkinikat a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Ha nem kedveljük, az apró magvas közepét eltávolíthatjuk. Megszórjuk sóval, és kb. 15 percre félretesszük.
Ezután kicsavarjuk, és fűszerezzük a borssal, fokhagymakrémmel. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, és belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben kb. 3 evőkanál olajat forrósítunk. Veszünk a kezünkbe egy nagyobb fasírtgolyónyi adagot, és ellapogatjuk. A forró olajba fektetjük, és pár perc alatt, közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép barnára sütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat. Konyhai papírtörlőre rakjuk, és hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Melegen, azonnal kínáljuk.
|