Sajtos-szalonnás tekercs - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:51 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Sajtos-szalonnás tekercs
2016-09-19, 7:18 PM

Hozzávalók
Tésztához:
500 g búza finomliszt
2 db tojás
150 ml olaj
1 kv. kanál só
250 mltej
1 kockaélesztő
1 kv. kanál cukor
Befejezéshez:
200 g császárszalonna
100 g füstölt sonka (lehetőleg vékony, szeletelt)
150 g cheddar vagy más reszelni való sajt

Elkészítés menete

    A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és egy ev. kanál lisztet, óvatosan megkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, ráöntjük a kovászt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, és körülbelül 1 órát kelesztjük.
    A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik részt további 3 részre, így összesen 30 „kupacot” kapunk. Mindegyik kupacot tenyerünkkel vékony henger alakúra formázzuk, mindegyik hengerre 1 szelet szalonnát rakunk, és 3 hengerből megfonjuk a tekercset. A folyamat végén összesen 10 szalonnás tekercset kapunk.
    A tekercseket egy tepsire rakjuk, megszórjuk az apróra vágott füstölt sonkával és reszelt sajttal, és 10 percig pihentetjük.
    200 °C-on aranyszínűre sütjük őket.

 

 

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 7 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés