2 kis fej hagyma felaprózva,
kevés olaj,
8 szelet marhalapocka (kb. 80 dkg),
kevés mustár,
1-1 szál sárgarépa,
petrezselyemgyökér és paszternák,
só, bors, kb.
2-2,5 dl sör,
a végén 1-1,5 evőkanál rétesliszt.
Először a marhalapockát szeleteltem fel rostjaira merőlegesen, majd a szeletek mindkét oldalát megkentem kevés mustárral és félretettem. Utána apróra vágtam a hagymát, és kevés olajon megdinszteltem. Aztán félrehúztam a hagymát a serpenyőben és kettesével elősütöttem a hússzeletek mindkét oldalát, az elősütött szeleteket a dinsztelt hagymára forgattam. Amikor az összes hússzelettel elkészültem összekevertem a hagymával, sóztam, borsoztam és felöntöttem sörrel. Beletettem a zöldségeket, felforraltam, majd takarékon puhára főztem kb. 2 óra alatt. Amikor megpuhult a hús lisztszórással sűrítettem a szaftját, jól kiforraltam és sós vízben főtt krumplival tálaltam. Legnagyobb meglepetésemre pörköltfüggő Legnagyobbikon nem a marhapörköltet választotta, hanem a sörös marharagut, és sűrű dicséretek között tüntetett el a tányérjáról 3 szelet húst bőven meglocsolva szafttal.
|