Vasárnap, 2024-11-24, 0:55 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Szarvaspörkölt zsemlegombóccal
2013-11-25, 7:35 AM

Hozzávalók a pörkölthöz:
1 kg szarvas lapocka,
2 fej vöröshagyma,
kevés zsiradék,
2 db zöldpaprika,
2 kk pirospaprika,
2 db paradicsom,
ételízesítő, só, bors, pici őrölt kömény,
5-6 szem borókabogyó,
2 nagyobb gerezd fokhagyma,
2-3 db babérlevél,
2 dl vörösbor, (esetleg vadfűszer)

Hozzávalók a gombócokhoz:
2 zsemle,
1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj, 2 tojás,
4 evőkanál liszt, só, bors

A kockára aprított hagymát a felszeletelt paprikával, a kevés zsiradékon megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel, belekockázzuk a paradicsomot (a bőre nélkül).
Beletesszük a felkockázott húst, ízesítjük a felsorolt hozzávalókkal, és annyi vízzel engedjük fel, amennyi a húst ellepi.
Fedő alatt elkezdjük főzni.
Ha félkészre főtt, beleöntjük a vörösbort, majd fedő alatt készre főzzük.
Amíg fő, elkészíthetjük a zsemlegombócokat.
Egy tálban összekeverjük a felkockázott zsemlét, a lisztet, a vajat, az apróra vágott hagymát, fokhagymát, valamint a tojást.
Ízesítjük sóval, borssal.
A masszából gombócokat formálunk, majd forrásban lévő, lobogó vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 515 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés