7 tojásból a hagyományos módon sütött piskótalap vagy készen vett tekercs.
Töltelékhez:
25 dkg tehéntúró 10 dkg light margarin 15 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 30 dkg fekete szeder ( fagyasztott is lehet ).
Bevonathoz:
10 dkg tortabevonó 3 ek étolaj
Elkészités:
A hagyományos módon megsütött piskótát még langyosan föltekerjük (ha már kihűlt,tekeréskor törik.)és konyharuhába csomagolva teljesen hűlni hagyjuk.A túrót áttörjük ,puha margarinnal,a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük.A szedret megmossuk ,lecsöpögtetjük,ha fagyasztott fölengedjük,utána csepegtetjük le.
A piskótalapot a túrókrém felével megkenjük.A szeder kétharmadát egyenletesen rászórjuk , a maradék túrókrémet rásimítjuk.Ismét felcsavarjuk,alufoliába csomagoljuk,1-2 órára behűtjük.
A csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk,az olajat kevergetve hozzáadjuk.
A kicsomagolt fatörzset a csokoládéval bevonjuk,a maradék szederrel a közepét végig rakjuk .Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk forró vízbe mártott késsel az asztalnál szeleteljük fel...