Szombat, 2024-04-20, 2:04 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Szedres túrókrémmel töltött fatörzs
2011-06-18, 7:43 PM


Hozzávalók:

7 tojásból a hagyományos módon sütött piskótalap vagy készen vett tekercs.

Töltelékhez:

25 dkg tehéntúró
10 dkg light margarin
15 dkg porcukor
2   cs vaníliás cukor
30 dkg fekete szeder ( fagyasztott is lehet ).

Bevonathoz:

10 dkg tortabevonó
3 ek étolaj



Elkészités:


A hagyományos módon megsütött piskótát még langyosan föltekerjük (ha már kihűlt,tekeréskor  törik.)és konyharuhába csomagolva teljesen hűlni hagyjuk.A túrót áttörjük ,puha margarinnal,a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük.A szedret megmossuk ,lecsöpögtetjük,ha fagyasztott fölengedjük,utána csepegtetjük le.

A piskótalapot a túrókrém felével megkenjük.A szeder kétharmadát egyenletesen rászórjuk , a maradék túrókrémet rásimítjuk.Ismét felcsavarjuk,alufoliába csomagoljuk,1-2 órára behűtjük.

A csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk,az olajat kevergetve hozzáadjuk.

A kicsomagolt fatörzset a csokoládéval bevonjuk,a maradék szederrel a közepét végig rakjuk .Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk forró vízbe mártott késsel az  asztalnál szeleteljük fel...


Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 609 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés