Péntek, 2024-04-26, 3:58 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Sztroganoff sertéscsíkok
2016-07-02, 10:38 AM

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 3 dl Meggle főzőtejszín
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

A húst, szalonnát és az uborkát csíkokra, a vöröshagymát apróra, a gombát cikkekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve pároljuk.

Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Belerakjuk a mustárt és a ketchupot, pár percig pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát, 4-5 percet együtt pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

Párolt rizzsel vagy tészta körettel tálaljuk.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 482 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés