Csütörtök, 2024-04-25, 8:45 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Tejszínes fokhagymás csirke
2017-01-07, 1:48 PM

 

Hozzávalók:

  1. 40 dkg csirkemell filé szeletelve
  2. 1 kávéskanál só
  3. frissen őrölt bors ízlés szerint
  4. 1 teáskanál fűszerpaprika
  5. 2 evőkanál finomliszt
  6. 3 ek olvasztott vaj
  7. 1 dl víz
  8. 4 gerezd fokhagyma
  9. 2,5 dl főzőtejszín

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült visszatesszük a lábasba és aláöntünk kb 1 dl vizet, a fokhagymával elkevert tejszínt és készre főzzük.

A burgonyát megpucoljuk, apróra vágjuk és sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, majd tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Forró sütőben összemelegítjük.

A húst a körettel tálaljuk.

 

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 2 ek olvasztott vaj
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 446 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés