Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé szeletelve
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült visszatesszük a lábasba és aláöntünk kb 1 dl vizet, a fokhagymával elkevert tejszínt és készre főzzük.
A burgonyát megpucoljuk, apróra vágjuk és sós vízben éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, majd tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Forró sütőben összemelegítjük.
A húst a körettel tálaljuk.
Köret:
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- 2 ek olvasztott vaj
|