Tokajis szárnyas májkrém - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:47 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Tokajis szárnyas májkrém
2013-11-25, 7:57 AM


Hozzávalók 1 adaghoz:

50 dkg tisztított szárnyas máj
2-3 ek kacsazsír,
4 gerezd fokhagyma,
1 közepes vöröshagyma, só, bors,
1 dl tokaji (szamorodni vagy aszú),
1 dl tejszín (teljes vagy főző, vagy növényi),
2 tk mézes dijoni mustár (vagy
1-1 tk méz,
mustár)

Tokajis szárnyas májkrém recept

A zsíron dinszteljük meg a szeletekre vágott hagymát.
Majd dobjuk rá a darabokra vágott májat, és a karikázott fokhagymát is.
A májnak nagyon rövid idő elég, kb. 6-7 perc, hogy átsüljön.
Lényeg, hogy ne szárítsuk ki, hanem puha maradjon.
A májat 5 perc sütés után öntsük fel a tokaji borral, majd fűszerezzük.
A sütés során látni fogjuk, hogy a szaft krémes állagú lesz.
Amikor már nyomásra nem jön vér a májból, el is készültünk.
Ekkor tegyük egy turmix gépbe, öntsük hozzá a tejszínt, és pépesítsük le teljesen.
Tegyük a májkrémet egy kerámia tálba, és öntsük le a tetejét kb. fél dl olvasztott kacsazsírral.
A tetejére díszítésképp szórhatunk pár szem színes borsot.


Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 175 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 2 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés