Péntek, 2024-03-29, 3:20 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Túrós bukta
2016-07-29, 11:05 AM

 

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál só
  • 3 tojássárga
  • 0,6 dl olaj
A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál gríz
  • 1 citrom lereszelt héja
 
  • 1 tojássárga lekenni 
  • kevés cukor beszórni
Így készült:
3 dl tejet megmelegítettem, elkevertem benne 1 teáskanálnyi cukrot, s belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam felfutni. Közben a lisztet, sót, cukrot, vaníliás cukrot elvegyítettem, beletettem a tojássárgákat, az élesztős tejet s gyúrni kezdtem. Közben annyi langyos tejet öntöttem még hozzá, hogy összeálljon a tészta, de ne legyen azért túl kemény sem. Végül két részletben hozzáöntöttem az olajat s megdagasztottam a tésztát.
40-50 percig letakarva, meleg helyen kelesztettem.
Közben elkészítettem  tölteléket: a túrót villával áttörtem, s elkevertem a cukorral, grízzel, citromhéjjal.
A megkelt tésztát kettéosztottam. Előbb egyik felét nyújtottam ki enyhén lisztezett deszkán, s tenyérnyi téglalapokra vágtam. A tésztadarabok egyik felét éles késsel megcsíkoztam, a másik felére 1-1 kanálnyi tölteléket tettem s feltekertem.
 
 
Úgy tettem a sütőpapírral bélelt tepsibe, hogy a csíkozott fele kerüljön felfele.
Lekentem tojássárgával, s csipetnyi cukrot szórtam mindegyikre.
180 fokos sütőbe tettem, pirulásig sütöttem.
Míg sült, a tészta másik feléből is előkészültek a bukták, majd azok is kisültek.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 394 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés