Hozzávalók 24 szelethez:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre túró
- 1,5 bögre gyümölcs
- 1 bögre kefir
- 1 bögre cukor
- fél bögre olaj
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- fél citrom
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a tojást, a kefirt, az olajat és a cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot, facsard hozzá a citrom levét, és reszeld hozzá a héját. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a villával kicsit átnyomkodott túrót. Az egészet alaposan dolgozd össze.
Öntsd a tésztát egy kivajazott és kimorzsázott tepsibe, majd szórd rá a gyümölcsöt. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Teszteld, hogy átsült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes kést vagy tűt, és nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Porcukorral meghintve kínáld.
|