HOZZÁVALÓK :
4 zsemle,
1 cs. túró, 1 tojás sárgája,
2 cs. vaniliáscukor,
mazsola,
1,5 doboz tejföl, porcukor ízlés szerint, a zsemlék áztatásához tej. Keverjük
össze a túrót a tojás sárgájával, 1 cs vaniliáscukorral, mazsolával, 1
doboz tejföllel és ízlés szerint porcukorral, ( én bevallom, jó édesen
szeretem) valamint a zsemlék kicsípkedett belsejével. Ezt követően
áztassuk óvatosan a zsemléket egyenként a tejbe. Vigyázzunk ne szívja
meg magát nagyon, de ne is maradjon száraz. ( a belsejébe ne kerüljön
tej!) Kivajazott tepsibe ültessük a tejbe áztatott zsemléket, majd
töltsük bele az üregekbe a túrós kulimászt. A zsemlék tetejét kenjük meg
a maradék tejföllel, amiben elkevertünk 1 cs vaniliáscukrot. 200 fokra
előmelegített sütőbe süssük 20 percig, vigyázzunk ne száradjon ki.
Pikánsabb, ha a tetejét lekvárral kenjük át. :)
|