Szombat, 2024-04-27, 8:01 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Túróval töltőtt zsemle
2011-10-19, 6:12 AM












HOZZÁVALÓK :

4 zsemle,

1 cs. túró,

1 tojás sárgája,

2 cs. vaniliáscukor,

mazsola,

1,5 doboz tejföl,

porcukor ízlés szerint, a zsemlék áztatásához tej.

Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával, 1 cs vaniliáscukorral, mazsolával, 1 doboz tejföllel és ízlés szerint porcukorral, ( én bevallom, jó édesen szeretem) valamint a zsemlék kicsípkedett belsejével. Ezt követően áztassuk óvatosan a zsemléket egyenként a tejbe. Vigyázzunk ne szívja meg magát nagyon, de ne is maradjon száraz. ( a belsejébe ne kerüljön tej!) Kivajazott tepsibe ültessük a tejbe áztatott zsemléket, majd töltsük bele az üregekbe a túrós kulimászt. A zsemlék tetejét kenjük meg a maradék tejföllel, amiben elkevertünk 1 cs vaniliáscukrot. 200 fokra előmelegített sütőbe süssük 20 percig, vigyázzunk ne száradjon ki. Pikánsabb, ha a tetejét lekvárral kenjük át. :)

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 540 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés