Hozzávalók
- Hozzávalók:
- 6 (nem vékony) szelet comb
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- mustár
- kristálycukor
- 2 babérlevél
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 2 dl tejföl
- liszt
- ecet
Elkészítés
Elkészítés: A hússzeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütöm, majd kiszedem. Megpárolom a visszamaradt olajon az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a lereszelt sárgarépát és az egészben hagyott fehérrépát. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a babérleveleket, a borsot, sóval, cukorral és mustárral ízesítem, és visszateszem a húst. Együtt főzöm kb. 1 óráig.
Ekkor kiszedem a húst, kidobom a fehérrépát és a babérlevelet, majd merülőmixerrel pürésítem. A lisztes tejföllel behabarom, ízlés szerint még ecettel, sóval, cukorral ízesítem (ha szükséges), összeforralom, visszateszem a húst, és kifőtt spagettivel tálalom.
|