Vadas zsemlegomboccal - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:46 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Vadas zsemlegomboccal
2011-10-19, 6:23 AM




















Hozzávalók:

80 dkg marhalapocka,
2-3 sárgarépa, fél zeller gumó, 1 fehérrépa,
 hagyma, fokhagyma,
vörösbor 1,5 dl,
olaj, mustár, tejföl,
só, bors, babérlevél, borókabogyó,
oreganó,
cukor,
1 erőleves kocka

A marhahúst szeletekre vágom, besózom, borsozom, mustárral mindkét felét megkenem, és egy jól záródó edénybe hagymával, fokhagymával, olajban pácolom legalább 24 órát. Másnap lecsorgatom róla az olajat és egy serpenyőben hirtelen mindkét oldalát megsütöm, fehéredésig. Majd egy lábosba teszem, felöntöm annyi vízzel ami ellepi, hozzáadom az erőleves kockát és majdnem puhára megfőzöm. Közben egy másik edénybe apróra vágott hagymát pirítok olajon, majd rászórom a cukrot, azzal karamellízálom, ezt követően felöntöm száraz vörösborral, és beleteszem az apróra vágott zöldséget. Ilyenkor teszem bele a fűszereket is, majd párolom a zöldségeket. Ha a vörösbor elfőtt róla, pótolom még egy kevés vörösborral és a húsléből is öntök rá. Mielőtt teljesen megpuhul belekeverek 3 evőkanál mustárt, és lassú tűzön tovább főzöm. Amikor a hús majdnem puha, kiveszem a főzővízből, összeöntöm a zöldségekkel a húslét és merülőmixerrel jól összeturmixolom. Persze lehet csinálni turmixgépbe is, de azt utálom utána elmosogatni Amikor teljesen homogénné vált a zöldség, belekeverem, a tejfölt, és visszateszem a húsokat a mártásba. Ezt követően puhára főzöm, gyakran megkeverve, nehogy leégjen.
Zsemlegombóccal tálaltam

A zsemlegombóc hozzávalói
:

3-4 szikkadt zsemle,
2 egész tojás,
tej,
liszt.

A zsemléket apró kockákra vágom, majd olajjal kikent tepsiben megsütöm, szép aranybarnára. 2 egész tojást összekeverek tejjel, majd ebbe beleforgatom a piritott zsemlekockákat, annyi lisztet szórok rá, amennyit felvesz, hogy kézzel jól formálható gombócokat tudjak készíteni. Lobogó, sós vízben kifőzöm a gombócokat
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 347 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés