Hozzávalók:
2 csirkemell, kb 5 dkg füstölt kolbász, ugyanannyi füstölt szalonna,
hagyma, mirelit zöldborsó, gomba , rizs, só, olaj, vaj, bors, petrezselyemzöld, fokhagyma, ételízesítő
A
rizst egy kevés finomra vágott hagymával olajon megpirítom, majd
felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, vegettázom, pici bors, majd fedő
alatt puhára főzöm. A mirelit zöldborsót szintén kevés apróra vágott
hagymával, vajon puhára párolom, ( én a vaj alá egy pici olajat szoktam
önteni, nehogy megégjen) sózom, borsozom (ezt egészen enyhén) majd
lefedem, a gőzben még egy kicsit tovább puhul. Ha nem elég édeskés
szórok rá egy gondolatnyi porcukrot. Ha kész, meghintem apróra vágott
petrezselyemzölddel. A gombát hasonlóképpen készítem, itt kicsit bőségesebben borsozom, és egy leheletnyi fokhagymát is adok hozzá. Végül
a szalonnát és kolbászt apróra felkockázom, 1 kisebb fej hagymán, és
egy nagyon kevés olajon megpirítom. Amikor már finom illatot áraszt, a
vékonyra ki kloffolt csirkemell-szeleteket a serpenyőbe teszem úgy, hogy
igyekszem a ragut a tetejére halmozni, így sütöm fehéredésig a húst. Nem
sózom, mert a szalonna is és a kolbász is elég sósak. Amikor megsült
mind a két oldala ( 3-3 perc elég neki) lezárom a lángot alatta és
lefedem. A gőzben még picit párolódik.
|