Szombat, 2024-11-23, 10:37 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Vegyes tál
2011-10-19, 6:27 AM




















Hozzávalók:

2 csirkemell,
kb 5 dkg füstölt kolbász,
ugyanannyi füstölt szalonna,
hagyma,
mirelit zöldborsó, gomba ,
rizs,
só,
olaj,
vaj,
bors,
petrezselyemzöld, fokhagyma, ételízesítő


A rizst egy kevés finomra vágott hagymával olajon megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, vegettázom, pici bors, majd fedő alatt puhára főzöm.
A mirelit zöldborsót szintén kevés apróra vágott hagymával, vajon puhára párolom, ( én a vaj alá egy pici olajat szoktam önteni, nehogy megégjen) sózom, borsozom (ezt egészen enyhén) majd lefedem, a gőzben még egy kicsit tovább puhul. Ha nem elég édeskés szórok rá egy gondolatnyi porcukrot. Ha kész, meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel.
A gombát hasonlóképpen készítem, itt kicsit bőségesebben borsozom, és egy leheletnyi fokhagymát is adok hozzá.
Végül a szalonnát és kolbászt apróra felkockázom, 1 kisebb fej hagymán, és egy nagyon kevés olajon megpirítom. Amikor már finom illatot áraszt, a vékonyra ki kloffolt csirkemell-szeleteket a serpenyőbe teszem úgy, hogy igyekszem a ragut a tetejére halmozni, így sütöm fehéredésig a húst. Nem sózom, mert a szalonna is és a kolbász is elég sósak. Amikor megsült mind a két oldala ( 3-3 perc elég neki) lezárom a lángot alatta és lefedem. A gőzben még picit párolódik.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 707 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés