Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 10 dkg virsli ˙vagy szalonna vagy sonka vagy veggyesen
- 8 dkg reszelt sajt
- 2 tojás sárgája
- 1 csokor petrezselyem
- kevés olaj
- só
- bors
- szerecsendió
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára
főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon
megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt is apróra vágjuk. Ha a
krumpli megfőtt, krumplinyomóval összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk a virslit, sajtot, petrezselymet, tojássárgákat,
fűszereket. Kis gombócokat formázunk belőlünk, majd lisztbe, tojásba,
zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.