vörösboros marhasült áfonyaszosszal - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:50 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

vörösboros marhasült áfonyaszosszal
2011-10-19, 6:32 AM




















Hozzávalók:

1 kg marhalapocka,
mirelit krokett,
1 üveg áfonyalekvár,
7 dl száraz vörösbor,
só, bors,
mustár,
fokhagyma,
vöröshagyma,
babérlevél,
olaj

A marhahúst 2-3 nappal előtte bepácolom só, bors, mustár keverékkel. Olajjal felöntöm, majd nagyon vékonyra karikázom a hagymát és a fokhagymát, közé keverem, és teszek még bele pár babérlevelet is. Amikor készítem az ételt, először a marhahúst kivéve a pácból egy vastag falu vasserpenyőben hirtelen megsütöm mindkét oldalán, hogy kérget kapjon és magában tartsa a hús értékes levét. Ezt követően egy nagyobb tepsibe teszem a megsütött húsokat, ráöntöm a páclevet a hagymákkal, felöntöm kevés vízzel, és 180 fokos sütőben alufóliával letakarva sütöm 1 órán keresztül. Ezt követően leveszem a fóliát, felöntöm a húst 5 dl vörösborral és visszatolom a sütőbe. Innen kezdve gyakrabban nézek rá, és megforgatom a húst, hogy mindenhol jól átjárja a finom szaft. Lesütöm zsírjára és tálalom.
A kroketteket forró olajban kisütöm.
Az áfonyaszószhoz, az áfonyalekvárt kiöntöm az üvegből egy edénybe, felöntöm 1,5-2 dl vörösborral és beforralom, amíg az alkoholtartalma el nem illan
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 305 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés