Hozzávalók:
1 kg marhalapocka, mirelit krokett, 1 üveg áfonyalekvár, 7 dl száraz
vörösbor, só, bors, mustár, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, olaj
A
marhahúst 2-3 nappal előtte bepácolom só, bors, mustár keverékkel.
Olajjal felöntöm, majd nagyon vékonyra karikázom a hagymát és a
fokhagymát, közé keverem, és teszek még bele pár babérlevelet is. Amikor
készítem az ételt, először a marhahúst kivéve a pácból egy vastag falu
vasserpenyőben hirtelen megsütöm mindkét oldalán, hogy kérget kapjon és
magában tartsa a hús értékes levét. Ezt követően egy nagyobb tepsibe
teszem a megsütött húsokat, ráöntöm a páclevet a hagymákkal, felöntöm
kevés vízzel, és 180 fokos sütőben alufóliával letakarva sütöm 1 órán
keresztül. Ezt követően leveszem a fóliát, felöntöm a húst 5 dl
vörösborral és visszatolom a sütőbe. Innen kezdve gyakrabban nézek rá,
és megforgatom a húst, hogy mindenhol jól átjárja a finom szaft. Lesütöm
zsírjára és tálalom. A kroketteket forró olajban kisütöm. Az
áfonyaszószhoz, az áfonyalekvárt kiöntöm az üvegből egy edénybe, felöntöm
1,5-2 dl vörösborral és beforralom, amíg az alkoholtartalma el nem illan
|