Szombat, 2024-04-20, 5:43 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Zöldborsófőzelék
2011-10-16, 8:09 AM
HOZZÁVALÓK:

1 kg borsó
4 dkg vaj
1 kiskanál só
2 csk  4 ( dkg) finomliszt
5 dl tej
cukor őrölt bors
1 cs petrezselyem.

A zöldborsót megpucoljuk,megmossuk és le csepegtetjük.A vajat lábasban felolvasztjuk,a zöldborsót belekeverjük,kissé megsózzuk és lefedjük
Saját levében ,kis lángon 20-25 perc alatt puhára pároljuk
Utána a fedőt levesszük ,a borsót zsírjára  sütjük ,majd a tűzről lehúzzuk ,és a liszttel megszórjuk.
Fakanállal kevergetve még egy percig pirítjuk

Tovább keverve a tejet vékony sugárban ráöntjük és még egyszer felforraljuk.
Egy kevés cukorral meg őrölt borssal ízesítjük,a finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk,még 2-3 percig főzzük..
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 430 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés