zserbó - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 2:08 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

zserbó
2011-10-19, 6:19 AM




















Hozzávalók:
A tésztához:
2 dkg élesztő,
1 dl langyos tej,
1 kk cukor,
35 dkg liszt,
20 dkg margarin,
5 dkg cukor, 1 tojás.

A töltelékhez :
 25 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
baracklekvár

A mázhoz :
1 tábla étcsokoládé
 2-3 kanál olaj

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd összekeverjük a megkelt élesztővel, cukorral és egész tojással. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 4 egyenlő nagyságú lapot nyújtunk belőle. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük baracklekvárral és rászórjuk a diós cukros keverék harmadát. Addig folytatjuk amíg van tésztalapunk, majd az utolsó tésztalapot és rátesszük, megszurkáljuk egy villával. Ezt követően 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 30-35 perc alatt. Ha kihűlt leöntjük a csokimázzal, amit úgy készítünk, hogy az apróra tördelt étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és belekeverjük az étolajat.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 187 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés