Hozzávalók: A tésztához: 2 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 kk cukor, 35 dkg liszt, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 tojás.
A töltelékhez : 25 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, baracklekvár
A mázhoz : 1 tábla étcsokoládé 2-3 kanál olaj
Az
élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a
margarinnal, majd összekeverjük a megkelt élesztővel, cukorral és egész
tojással. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 4 egyenlő nagyságú lapot
nyújtunk belőle. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük
az első lapot, megkenjük baracklekvárral és rászórjuk a diós cukros
keverék harmadát. Addig folytatjuk amíg van tésztalapunk, majd az utolsó
tésztalapot és rátesszük, megszurkáljuk egy villával. Ezt követően 1
órát kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 30-35 perc alatt. Ha kihűlt
leöntjük a csokimázzal, amit úgy készítünk, hogy az apróra tördelt
étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, és belekeverjük az étolajat.
|