Olaszos csirkeragu * 2 db csirkemell filé
* 1 dl olívaolaj
* 1 fej lilahagyma
* 5 dkg bacon
* 0,5 kg krumpli
* 2 ek szárított paradicsom
* só
* frissen őrölt bors
* 1 ek oregánó
1. A húst, a hagymát és a krumplit kockákra
vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig
csíkokra.
2. Serpenyőbe halmozzuk az egészet,
hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az
oregánót és a sót.
3. Leöntjük olajjal és teljes lángon
kevergetve pirítjuk az egészet.
4. Mikor kezd levet ereszteni, takarékra
vesszük, fedőt rakunk rá és lassan pároljuk.
5. Amikor a hús nagyjából puha (szeretem, ha
nem túl puha), megint nagy lángon kissé
pirítjuk.
6. Borsot darálunk rá, tálaljuk.