4 szép csirkemell 20 dkg trapista sajt 10 dkg vaj só ,őrölt bors ,szerecsendió
A búndázáshóz:
10-10 dkg liszt és zsemlemorzsa tojás.
A sütéshez:
olaj
Elkészítési javaslat:
A csirkemelleket hosszú pengéjű késsel szúrd fel.A sajtot reszeld finomra,dolgozd össze a puha vajjal .Sóval,őrölt borssal,reszelt szerecsendióval fűszerezd. A húsdarabot töltsd meg bőven a sajtos töltelékkel a nyílást hústűvel tűzd össze. Lisztbe ,felvert tojásba , majd zsemlemorzsába bundázd ,és bő forró olajban süsd mindkét oldalát szép aranybarnára.Az olajból kiemelve csepegtesd le ,és azon melegében tálald . Hagyományos körete:burgonyapűre,párolt petrezselymes rizs,szalma krupli.
Italajánlat:
Fiatalos lendületű Roze vagy élénk érzetű rezeda illatú Olaszrizling.