Biedermaier pecsenye - Osztrák ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 2:07 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Osztrák ételek

Biedermaier pecsenye
2011-07-22, 3:17 AM



Hozzávalók

  • karaj
  • sonka
  • linzertészta
  • 1 szép keskeny karaj
  • 5 dkg füstölt sonka
  • 1 mirelit linzertészta
  • 3 tojás
  • fokhagvma
  • zsír vagy olaj

Egy szép száraz, keskeny karajt a szokásos módon kevés sóval és fokhagymával zsíron puhára párolunk.

Majd a zsiradékból kiszedve levét lecsorgatjuk. Közben a felengedett tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, és a szélén egy csíkban megkenjük nyers, habart tojással, amelybe kevés sonkát vagdalunk.

Erre fektetjük a puha karajt: oldalát és tetejét is megkenjük a tojással, és óvatosan begöngyöljük a tésztába.

A tojásból csak annyit hagyunk, hogy a tészta tetejét is megkenhessük vele. Sütőbe téve az egészet alaposan átsütjük.

Pikáns mártás (pl. ketchup) illik hozzá Tálalásnál ujjnyi vastagra szeleteljük, vigyázva arra is, hogy a sült tészta szépen keretezze a húst
Kategória: Osztrák ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 470 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 2 | Helyezés: 5.0/2
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés