1 db Csokoládés piskóta 1 l tejszín vagy ( 2 cs tejszínhabpor + tej) 10 dkg Porcukor 40 dkg Meggy (befőtt) 5 dkg Csokoládé (ét) 1 dkg habfixáló
Leírás
Csokoládés piskóta, cseresznye pálinka, meggy és forgácsolt csokoládé hozzáadásával készül Németország legismertebb és legnépszerűbb tortája.
Elkészítés
Fekete erdő torta receptje:
Sütünk egy hagyományos csokoládés piskóta karikát 7 tojásból. (Van olyan recept is amelyikbe mandulát és kukorica keményítőt is raknak)
Habbá verünk 1 liter nagyon lehűtött tejszínt, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot és 1 dkg habfixálót.
A kihűlt torta karikát három lapba felvágjuk és meglocsoljuk cseresznye pálinkával. A pálinka helyettesíthető rummal ill. konyakkal. A lapokat betöltjük tejszínhabbal, amelybe rétegenként 15 dkg meggy befőttet teszünk.
A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszín rózsákkal feldíszítjük a szélét. Forgácsolt csokival megszórjuk a közepét és a tejszín rózsákra feltesszük a 16 db legszebb lecsepegtetett meggyszemet.