Feketeerdő torta - Osztrák ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:46 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Osztrák ételek

Feketeerdő torta
2011-06-12, 8:37 AM


Hozzávalók:


1 db Csokoládés piskóta
1 l tejszín vagy ( 2 cs tejszínhabpor + tej)
10 dkg     Porcukor
40 dkg     Meggy (befőtt)
5  dkg     Csokoládé (ét)
1 dkg     habfixáló

Leírás

Csokoládés piskóta, cseresznye pálinka, meggy és forgácsolt csokoládé hozzáadásával készül Németország legismertebb és legnépszerűbb tortája.



 
Elkészítés

Fekete erdő torta receptje:

Sütünk egy hagyományos csokoládés piskóta karikát 7 tojásból. (Van olyan recept is amelyikbe mandulát és kukorica keményítőt is raknak)

Habbá verünk 1 liter nagyon lehűtött tejszínt, majd hozzáadunk 10 dkg porcukrot és 1 dkg habfixálót.

A kihűlt torta karikát három lapba felvágjuk és meglocsoljuk cseresznye pálinkával. A pálinka helyettesíthető rummal ill. konyakkal. A lapokat betöltjük tejszínhabbal, amelybe rétegenként 15 dkg meggy befőttet teszünk.

A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszín rózsákkal feldíszítjük a szélét. Forgácsolt csokival megszórjuk a közepét és a tejszín rózsákra feltesszük a 16 db legszebb lecsepegtetett meggyszemet.

Kategória: Osztrák ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 2074 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés