Sacher torta - Osztrák ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:48 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Osztrák ételek

Sacher torta
2011-07-22, 3:50 AM



hozzávalók 12 főre 

  • 400 g 70 %-os étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 300 g kristálycukor
  • 150 g liszt
  • 8 tojás
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 220 g házi sárgabarack lekvár


  1. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 170 ºC-ra , egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk, az alját pedig sütőpapírral béleljük.
  2. 150 g csokoládét gőz fölött megolvasztunk, majd félretesszük hűlni.
  3. Konyhai robotgéppel összekeverjük a vajat a porcukor negyedével és a vaníliamagokkal majd hét tojássárgáját adunk hozzá egyesével, a legvégén pedig egy egész tojás is megy bele. A szoba hőmérsékletűre hűlt csokoládét folyamatos keverés mellett hozzáöntjük.
  4. Ezután egy másik tálban felverjük a tojásfehérjéket a maradék porcukorral (150 g) és egy csipetnyi sóval. Felváltva keverjük a csokis masszához a tojásfehérjét és a lisztet. (Óvatosan, nehogy a tojásfehérje összetörjön.)
  5. A masszát a tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőbe dugjuk. 55 perc alatt elkészül. A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk a tésztát kihűlni.
  6. Miután kihűl a torta, kivesszük a formából, kettévágjuk, és előzetesen felforralt, majd átszűrt sárgabarack lekvárral megkenegetjük a torta alsó felét. Rátesszük a tetejét, és az egész tortát kívülről is bekenjük barack lekvárral.
  7. Végül a csokoládémáz készítése: gőz felett megolvasztunk 250 g étcsokoládét (épphogy megolvad, vegyük is le a gőzről, úi. nem szabad túlzottan felmelegíteni). A cukorsziruphoz 1,7 dl vízben feloldjuk a 300 g kristálycukrot, és felforraljuk. A szirupot a csokoládéhoz öntjük, folytonos keverés közben. Majd az egészet pár perc alatt összemelegítjük.
  8. Ezután következik a mindent összecsokoládézó művelet: egy 60 x 60 cm-es (előzetesen alaposan megtisztított) hideg kőlapon hűtjük a mázat, mégpedig úgy, hogy a csokoládémassza egy részét kitéve arra, tologatjuk a csokit két széles pengéjű kés segítségével. Mikor kihűl visszatesszük a lábasba, összekeverjük a többivel, majd újabb adagot kezdünk hűteni a kőlapon. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a máz kellően lehűl, de még kenhető állagú. Végül bevonjuk a mázzal a tortát. Fogyasztás előtt egy nappal javaslatos elkészíteni


Kategória: Osztrák ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 669 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés