Szombat, 2024-11-23, 4:33 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Osztrák ételek

Salzburgi galuska
2011-07-22, 3:41 AM



hozzávalók 2 főre 

  • 2 tojássárga
  • 1 ek liszt
  • csipet só
  • ½ cs vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1 ek cukor

Forma kenéséhez:

  • vaj

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor

elkészítés 

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
  2. A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a vaníliás cukorral.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig.
  4. 1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz keverjük.
  5. A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még lágy.
  6. A galuskákat megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Osztrák ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 1533 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés