Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Salzburgi galuska
| 2011-07-22, 3:41 AM |
hozzávalók 2 főre
- 2 tojássárga
- 1 ek liszt
- csipet só
- ½ cs vaníliás cukor
- 2 tojásfehérje
- 1 ek cukor
Forma kenéséhez:
Szóráshoz:
elkészítés
- A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
- A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a vaníliás cukorral.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig.
- 1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás
masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz
keverjük.
- A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe,
és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még
lágy.
- A galuskákat megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
sütési hőfok: 200 °C sütési mód: alul-felül sütés
|
Kategória: Osztrák ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
|
Megtekintések száma: 1533 | Feltöltések: 0
| Helyezés: 0.0/0 |
|
|