20 dkg Rama 6 tojás 20 dkg porcukor 2 cs. van. cukor 15 dkg liszt 12 dkg étkezési keményítő 1 cs .sütőpor 4-5 közepes narancs 4-5 evőkanál narancslikőr/valamennyi aroma is jó lekvár kb.6 dl tejszín 1 cs.habfixáló 2-3 teáskanál fahéj 1-2 dkg nem sózott pisztácia díszítéshez/ dió,vagy más is megfelel/ Elkészítés: A margarint felolvasztjuk,hűlni hagyjuk. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadva 18 dkg cukrot,és 1 cs. van. cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját,a sütőporos,étkezési keményítős szitált lisztet,óvatosan,ne törjön a hab.A végén lazán belecsorgatjuk a margarint. Sütőpapíron,tortaformában sütjük,előmelegített sütőben,180 fokon, kb.35 percig.Kicsit pihentetjük a formában, késsel körbelazítjuk a tésztát,lisztezett alapra borítjuk, lehúzzuk a papírt róla.Rácson hűtjük.
Krém:
egy narancs levét kifacsarjuk, a többi húsát felszeleteljük, daraboljuk, de 9-10 karikázott szeletet félreteszünk. A piskótát 3 részre vágjuk, a lapokat a narancslével, likőrrel meglocsoljuk. Tölteni a formába visszatéve kell. Az alsó lapot lekvárral kenjük, a narancsdarabokkal megszórjuk, s rátesszük a 2. lapot. 2.5 dl tejszínt 2 dkg cukorral , habfixálóval kemény habbá verünk,belevegyítünk 1 púpozott teáskanál őrölt fahéjat.Ez kerül a 2. lap tetejére.A 3. lappal beborítjuk. A maradék tejszínt a cukorral kemény habbá verjük,bevonjuk a 2/3 részével a tortát. A maradék habba szintén 1 teáskanál fahéjat teszünk, kicsit lehűtjük. Néhány szem pisztáciát félbevágunk,a többit durvára aprítjuk. A tortát kevés fahéjjal meghintjük, megszórjuk a pisztáciával. A tortát az alaposan lecsöpögtetett narancskarika - szeletekkel körberakjuk, a lehűtött fahéjas tejszínnel habrózsákat nyomunk a közepükbe,s a fél pisztáciákkal is díszítjük. Végül a habrózsákra is hintünk egy kis fahéjat, s az oldalára is tehetünk díszítésként a pisztácia-morzsával együtt. A tortát jól behűtjük. Tanácsok: Ha valaki nem szeteti a fahéjat, anélkül is lehet. Nagyon finom, mutatós, igazi ünnepi sütemény,érdemes ráfordítani az időt. Nem annyira bonyolult,csak a leírása hosszú. A tejszín helyett a Hulala növényi alapú habot érdemes használni,nem esik össze,s nem olyan macerás. Elkészítési idő: 90 perc