Csütörtök, 2024-03-28, 1:16 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Osztrák ételek

Torta recept
2011-06-11, 4:07 PM

20 dkg Rama
6 tojás
20 dkg porcukor
2 cs. van. cukor
15 dkg liszt
12 dkg étkezési keményítő
1 cs .sütőpor
4-5 közepes narancs
4-5 evőkanál narancslikőr/valamennyi aroma is jó
lekvár
kb.6 dl tejszín
1 cs.habfixáló
2-3 teáskanál fahéj
1-2 dkg nem sózott pisztácia díszítéshez/ dió,vagy más is megfelel/
Elkészítés:    A margarint felolvasztjuk,hűlni hagyjuk.
Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadva 18 dkg cukrot,és 1 cs. van. cukrot.
Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját,a sütőporos,étkezési keményítős szitált lisztet,óvatosan,ne törjön a hab.A végén lazán belecsorgatjuk a margarint.
Sütőpapíron,tortaformában sütjük,előmelegített sütőben,180 fokon, kb.35 percig.Kicsit pihentetjük a formában, késsel körbelazítjuk a tésztát,lisztezett alapra borítjuk, lehúzzuk a papírt róla.Rácson hűtjük.

Krém:

egy narancs levét kifacsarjuk, a többi húsát felszeleteljük, daraboljuk, de 9-10 karikázott szeletet félreteszünk.
A piskótát 3 részre vágjuk, a lapokat a narancslével, likőrrel meglocsoljuk.
Tölteni a formába visszatéve kell.
Az alsó lapot lekvárral kenjük, a narancsdarabokkal megszórjuk, s rátesszük a 2. lapot.
2.5 dl tejszínt 2 dkg cukorral , habfixálóval kemény habbá verünk,belevegyítünk 1 púpozott teáskanál őrölt fahéjat.Ez kerül a 2. lap tetejére.A 3. lappal beborítjuk.
A maradék tejszínt a cukorral kemény habbá verjük,bevonjuk a 2/3 részével a tortát.
A maradék habba szintén 1 teáskanál fahéjat teszünk, kicsit lehűtjük.
Néhány szem pisztáciát félbevágunk,a többit durvára aprítjuk.
A tortát kevés fahéjjal meghintjük, megszórjuk a pisztáciával.
A tortát az alaposan lecsöpögtetett narancskarika - szeletekkel körberakjuk, a lehűtött fahéjas tejszínnel habrózsákat nyomunk a közepükbe,s a fél pisztáciákkal is díszítjük.
Végül a habrózsákra is hintünk egy kis fahéjat, s az oldalára is tehetünk díszítésként a pisztácia-morzsával együtt.
A tortát jól behűtjük.
Tanácsok:    Ha valaki nem szeteti a fahéjat, anélkül is lehet.
Nagyon finom, mutatós, igazi ünnepi sütemény,érdemes ráfordítani az időt.
Nem annyira bonyolult,csak a leírása hosszú.
A tejszín helyett a Hulala növényi alapú habot érdemes használni,nem esik össze,s nem olyan macerás.
Elkészítési idő:    90 perc
Kategória: Osztrák ételek | Hozzáadta: Tomi
Megtekintések száma: 570 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés